hidden boundaries


Dat is de voorlopige werktitel van mijn artproject. In deze blogserie neem ik je mee op mijn reis. niet naar verre OORDEN, MAAR HEEL DICHTBIJ ... EEN REIS NAAR MEZELF. Een reis die in mijn jeugd begon. toen ik erachter kwam dat grenzen niet altijd gerespecteerd worden. en al helemaal niet als je nooit geleerd hebt hoe je die moet aangeven.


Die 2 factoren hebben in mijn leven voor veel problemen gezorgd. En zelfverwijt. Pas later, veel later komt het begrijpen. Het verwerken. En het vergeven. In eerste instantie van mezelf. Dat is al ingewikkeld genoeg.

Inmiddels ben ik (bijna) 57 en is het tijd om af te sluiten. Dat doe ik met dit project. Als fotograaf gebruik ik natuurlijk fotografie als kunstvorm, maar alleen fotografie bleek niet genoeg. Het had iets meer nodig om te vertellen wat verteld wil worden. Ik vond het in hybride fotografie.


Met hybride fotografie voeg je iets toe aan je foto's. Dan kan van alles zijn: water, stof, verf, vuur, bloemen, of wat je ook maar kunt bedenken om een diepere laag aan te brengen. Om te vertellen zonder woorden.


Het begint bij het maken van de basisfoto's. Daarna volgt de eerste selectie en edit. Daarna de print en vervolgens het bewerken van de print met de elementen die ik hierboven al noemde. Van dit resultaat maak ik weer een foto en het resultaat bewerk ik in photoshop.


De eerste fase is achter de rug: het maken van de foto's. De voorlopige resultaten heb ik hieronder in een filmpje gezet. Dat geeft al een beetje een idee waar ik naartoe wil.


Deze kunstvorm is nieuw voor mij en ik heb dan ook geen idee waar het op uit zal draaien. Het voelt daarom ook best kwetsbaar om dit proces met jou te delen, maar toch kies ik daarvoor. Zelfgekozen kwetsbaarheid heeft iets moois vind ik. Helemaal in een proces als dit. Het eindproduct kan straks van alles zijn, dat staat nog niet vast. Het gaat om de reis. Waar die toe leidt weet ik nog niet. Hoe lang die duurt ook niet. Maar als je wil ben je van harte welkom met me mee te lopen.Krijg je de nieuwsbrief nog niet, maar wil je wel op de hoogte gehouden worden?

Dan heb je hier de gelegenheid je in te schrijven.