you did it!

Gefeliciteerd! Je hebt de stap gezet en een fotoshoot geboekt! Good for you! Nu kan de voorpret beginnen. Of misschien is het voor jou niet alleen maar voorpret en vind je het toch ook echt spannend. Dan kan ik je nu gerust stellen. Op een zeldzame uitzondering na vindt iedereen het spannend om op de foto te gaan.

En weet je wat? Dat is normaal en staat helemaal los van of je wel of niet fotogeniek bent. Fotogeniek zijn is überhaupt een vage term waar ik als fotograaf helemaal niks mee heb. Het gaat mij er vooral om of iemand zichzelf is voor mijn camera. En dat is iets wat wij samen volledig in de hand hebben. Hoe het allemaal in zijn werk gaat? Ik ga het je in dit e-book allemaal uitleggen. Heb je daarna nog vragen dan kun je ze altijd stellen.

ik ben niet fotogeniek

Ik zei het al, de term fotogeniek heb ik niet zoveel mee. Over het algemeen vindt men je fotogeniek als je ontspannen op de foto staat. En daarvoor hoef je dus niet 'fotogeniek' te zijn! Het is vooral belangrijk dat jij lekker jezelf bent en dat hebben we dus helemaal zelf in de hand. Jij en ik samen!


Het is mijn ervaring dat mensen in de studio komen met het idee dat ze gaan poseren voor de foto. Inmiddels is je denk ik wel duidelijk dat dat niet mijn insteek is. Je mag gewoon heerlijk zijn wie je bent, dat is genoeg. De manier waarop ik fotografeer houdt in dat ik de tijd neem om echt contact te maken en ook jou te helpen in contact te komen met jezelf. Zodat je niet zo bezig hoeft te zijn met op de foto gaan, maar dat je in alle rust jezelf kunt zijn.


Een gesprekje van hart tot hart, met een lekkere kop koffie of thee is de start van elke shoot en zal je helpen te ontspannen. Pas als het goed voelt komt de camera tevoorschijn.

Op die manier zul je zien dat jij ook fotogeniek kunt zijn!


wat kan ik verwachten?


DE SHOOT

Als je visagie hebt geboekt dan vindt die plaats in de studio (tenzij anders afgesproken). Breng gewoon je eigen dagverzorging aan zoals je dat gewend bent, maar gebruik geen make-up.

Zodra de visagist klaar is met haar werk maken we een testfoto zodat we alle drie kunnen bepalen of het naar ons zin is.


Als de visagist vertrokken is nemen we de tijd om onze draai te vinden. Laat voor dit moment al je to-do-lijstjes voor wat ze zijn, alles wat je van jezelf moet laat je los. Het is nu tijd voor jou! Wij kijken samen naar de kleding die jij hebt meegenomen en welke achtergrond/setting daar het beste bij past. Als je er helemaal klaar voor bent zet ik jouw favoriete muziek op en gaan we samen op zoek naar de beste manier om jou te laten stralen. Tijdens de shoot laat ik je af en toe wat resultaten zien. Dat stelt gerust en maakt enthousiast en helpt je om helemaal te ontspannen. De shoot duurt (afhankelijk van het aantal foto's dat je wil afnemen) 1 à 2 uur.


DE OPLEVERING

Je foto's worden zorgvuldig bewerkt in photoshop. Ik kies voor een bewerking die past bij jouw uitstraling. Het is dus zeker geen one size fits all. Tijdelijke imperfecties (denk aan een puistje, een blauwe plek of een wondje) haal ik weg, daar zie je niks meer van. Daarna ontvang je een mail met een link naar jouw persoonlijke online gallery met je mooiste foto's.

De foto's zijn voorzien van een logo. Door middel van het aanklikken van het hartje in elke foto bepaal jij welke foto's je wil hebben. De eerste 8 foto's zijn inbegrepen. Extra foto's kosten € 20,- per stuk. Nadat jij je keuze hebt gemaakt en je hebt betaald, ontvang je een link om jouw selectie te downloaden in websize en HR. Ben je voor 'full gallery' gegaan dan krijg je alle foto's. In dat geval ontvang je eerst een betaallink en na betaling krijg je toegang tot de volledige gallery met daarin alle foto's zonder logo. In dat geval hoef je niet te kiezen maar kun je gelijk gaan downloaden.


Zijn er dingen die ik moet weten?


Iets wat van belang is voor jouw foto's? Bij voorbeeld dat er dingen zijn aan je lichaam die het voor jou lastig maken op de foto te gaan. Misschien heb je bepaalde wensen of een bepaald doel met een of meerdere foto's. Ik vind niks gek. Als we het van tevoren bespreken kan er veel, dus laat het me vooral weten. Stuur een berichtje via de website of whatsapp. Bellen mag ook.

what to wear?

De shootdatum komt dichterbij en daarmee dient ook de vraag zich aan wat je gaat aantrekken. Denk van tevoren na over wat je wil uitstralen. Kleding speelt daarbij een belangrijke rol. Als je zakelijk wil overkomen, kleed je dan zakelijk. Als je juist je creatieve of sportieve kant wil benadrukken, pas je kleding daar dan op aan. Omdat de foto's langer mee moeten gaan is het belangrijk om zoveel mogelijk seizoen neutrale kleding te dragen. Vermijd kleding met specifiek winterse of juist zomerse uitstraling (tenzij dat juist je bedoeling is). Bedenk bij je kledingkeuze dat je jezelf waarschijnlijk minimaal een jaar in deze kleding gaat terugzien. Drukke prints zou ik zoveel mogelijk vermijden, tenzij dat helemaal jouw ding is en het ook echt iets over jouw persoonlijkheid zegt. Bedenk wel dat deze prints veel aandacht trekken en een foto snel druk maken. Als je ook zwart-wit foto's wil dan zijn grote prints echt een no-go.


Tip: bovenkleding in de kleur van je ogen doet het altijd goed.


Als je een shoot hebt geboekt met 8 foto's of meer dan kan het leuk zijn om er accessoires bij te betrekken. Ten eerste omdat het iets zegt over je beroep, functie of wie jij bent, maar ook kan het prettig zijn iets in je handen te hebben als je op de foto gaat. Het meest voor de hand liggend is een telefoon of een laptop, maar denk bij voorbeeld ook aan een mooie tas, een notitieboekje met pen, een bloem, een hoed, sjaal of specifieke voorwerpen die jij gebruikt bij je werk of die echt iets over jou zeggen. Denk bij de keuze van je accessoires na of het iets toevoegt aan de door jou gewenste uitstraling. Bij een shoot met minder foto's concentreren we ons op gevarieerde portretten en kun je de accessoires beter achterwege laten.


Als je specifieke kleuren wenst (bij voorbeeld omdat het een bedrijfskleur is of passend bij het interieur waar je de foto wil ophangen) dan kun je daar rekening mee houden bij je kleding- en accessoire keuze.

Draag je een bril en wil je ook graag met bril op de foto, zorg er dan voor dat die goed schoon is.


Ik heb in de studio een aantal mooie jurken, sjaals en kimono's die je mag gebruiken als je ze mooi vindt. De kleding varieert in de maten 36 - 42, maar de sjaals en kimono's zijn niet gebonden aan een maat.


wanneer zijn de foto's klaar en kan ik extra foto's bestellen?

Het resultaat van de fotoshoot krijg je zo snel mogelijk te zien. Meestal is dat binnen een week, maar als het druk is moet je iets langer wachten, uiterlijk 3 weken. Je ontvangt een online gallery met al jouw foto's in websize (geschikt voor digitaal gebruik) en HR (geschikt voor print). Je ontvangt altijd meer foto's dan in jouw pakket zitten. Op die manier kun je zelf een selectie maken van de foto's die jij het mooist vindt. Wil je meer foto's dan in jouw pakket zitten dan kun je die bestellen tegen meerprijs van € 20,- per foto.

waar moet ik zijn?

Mijn studio staat in de binnenstad van Apeldoorn en bevindt zich in het voormalige Activerium. Het is heel goed bereikbaar met auto, fiets en Openbaar Vervoer. De ingang van de (gratis) parkeerplaats bevindt zich direct naast Kanaal Noord 87A. Navigeer naar dit adres.

Vanaf de ingang van de parkeerplaats zie je direct al het logo van AMINDA FOTOGRAFIE zodat je weet waar je moet zijn.

Er is geen deurbel of intercomsysteem, dus je kunt het beste even bellen of appen als je er bent, dan kom ik de deur openmaken.


Vanaf het station is het een kleine 10 minuten lopen of een paar minuutjes met de fiets.heb je nog andere vragen?

Kijk dan eens bij de veel gestelde vragen op deze website. Misschien vind je daar het antwoord al. Zo niet, stel dan je vraag hier. Je krijgt zo snel mogelijk antwoord. Bellen of whatsappen mag natuurlijk ook altijd (06 4903 2209)