Hallo Saskia,


Dankjewel voor je aanvraag voor een fotoshoot! We hebben al even met elkaar gesproken en ik beloofde jou een offerte te sturen. Hieronder vind je mijn voorstel en alle overige informatie. Heb je na het lezen daarvan nog vragen? Aarzel dan niet contact met mij op te nemen op 06 4903 2209 of via het contactformulier.


Hartelijke groet,

CarlaMIJN MISSIE

Als fotograaf vind ik niets leuker dan jou helpen uit je rol te stappen, je gewenste imago los te laten en te omarmen wie je ten diepste bent. En daar dan de mooiste foto's van te maken. Dat is spannend, kwetsbaar zelfs, maar het is voor mij meer dan mijn werk om jou te helpen jezelf te laten zien; het is mijn missie, mijn hogere doel zo je wilt.


Zeg jij maar hoe ik moet gaan staan hoor, ik sta nooit leuk op een foto


Dat is de meest gehoorde openingszin van elke klant die voor een fotoshoot komt. Natuurlijk geef ik je tips, maar het gaat er nu juist om dat je niet teveel nadenkt over hoe je overkomt. Dat je de switch maakt van poseren naar gewoon zijn. Wie jij ten diepste bent is wat je uniek maakt en dàt is wat je aan de wereld wil laten zien.
MIJN WERKWIJZE

Ik geloof dat als je contact maakt vanuit de ratio, dat je dan ook iemands ratio aanspreekt. Maar maak je contact met je hart, dan spreek je iemands hart aan. Vertaald naar jouw fotoshoot ga ik dus niet met jou praten over hoe je moet gaan staan en wat de stand van je hoofd moet zijn (al geef ik je natuurlijk wel tips), maar veel meer over wie jij bent, wat je drijft, waar je blij van wordt en wat je dromen zijn. De eerste stappen zetten we tijdens de intake en dat proces gaat gewoon door tijdens de shoot. Alles is erop gericht dat jij helemaal jezelf kunt zijn en dat we een omgeving creëren die veilig voelt voor jou. Dat betekent voor iedereen weer iets anders, maar het resultaat is altijd een serie foto's waar jij ontspannen op staat.
MIJN ACHTERGROND

Fotografie had altijd al mijn hart, maar sinds 2013 fotografeer ik op professioneel niveau. Ik volgde de vakopleiding aan de Fotovakschool en specialiseerde mij in portret- en reportagefotografie. In 2021 rondde ik de opleiding tot Adobe Specialist af. Ik fotografeer op een intuïtieve manier en richt me met name op personal branding. Niet vanuit een gewenst imago, maar vanuit jouw persoonlijkheid. Ik noem dat karakterfotografie.

Mijn opdrachtgevers zijn ondernemers, professionals, uitgeverijen, communicatiebureaus en particulieren. Ook fotografeer ik met regelmaat voor diverse bladen.


JOUW (JULLIE) FOTOSHOOT


Gefeliciteerd! Je hebt de stap gezet een shoot te aan te vragen. Nu kan de voorpret beginnen. Of misschien is het voor jou niet alleen maar voorpret en vind je het ook een beetje spannend. Dan kan ik je nu gerust stellen. Op een zeldzame uitzondering na vindt iedereen het spannend om op de foto te gaan.

En weet je wat? Dat is normaal en staat helemaal los van of je wel of niet fotogeniek bent. Fotogeniek zijn is überhaupt een vage term waar ik als fotograaf helemaal niks mee heb. Het gaat mij er vooral om of iemand zichzelf is voor mijn camera. En dat bereik ik altijd door de tijd voor je te nemen. Van jouw kant kun je ook het eea doen om je voor te bereiden, zodat jouw fotoshoot een leuke ervaring gaat worden. Hoe dat werkt? Ik ga het je hieronder allemaal uitleggen. Heb je daarna nog vragen dan weet je me te vinden.


Het gaat om 3 individuele profielshoots, namelijk voor jou en twee vriendinnen, inclusief haar, make-up, te schieten op een nader te bepalen middag.

Haar en make-up duurt ongeveer een half uur per persoon, de shoot ongeveer 3 kwartier dus je mag er gerust een hele middag voor uittrekken.


De foto's krijgen een bewerking op sfeer, licht en kleur. Eventuele tijdelijke imperfecties (zoals een puistje of een klein wondje) werk ik ook bij in de edit. Ik gebruik zacht licht. Dat, in combinatie met een zorgvuldige edit, maakt dat jullie er fantastisch uit zien!


WHAT TO WEAR?

Als de de shootdatum dichterbij komt dient ook de vraag zich aan wat je gaat aantrekken. Ik adviseer je in elk geval meerdere setjes mee te nemen zodat je op de set kunt kiezen voor wat goed voelt op dat moment. Beter teveel bij je dan te weinig is mijn devies. Sowieso is het handig om je tijdens de shoot af en toe te verkleden. Daardoor gaat je beeldbank veel langer mee en heb je niet steeds het gevoel dat het om dezelfde foto gaat, ookal is de pose anders.


Denk van tevoren na over wat je wil uitstralen. Kleding speelt daarbij een belangrijke rol. Als je zakelijk wil overkomen, kleed je dan zakelijk. Als je juist je creatieve of sportieve kant wil benadrukken, pas je kleding daar dan op aan. Omdat de foto's langer mee moeten gaan is het belangrijk om zoveel mogelijk seizoen neutrale kleding te dragen. Vermijd kleding met specifiek winterse of juist zomerse uitstraling (tenzij dat juist je bedoeling is). Bedenk bij je kledingkeuze dat je jezelf waarschijnlijk minimaal een jaar in deze kleding gaat terugzien. Drukke prints zou ik vermijden, tenzij dat helemaal jouw ding is. Bedenk wel dat deze prints veel aandacht trekken en een foto snel druk maken.


Tip: bovenkleding in de kleur van je ogen doet het altijd goed.


Accessoires kunnen heel leuk en nuttig zijn en vervullen een ondersteunende rol. Ten eerste omdat het iets zegt over je beroep, functie of wie jij bent, maar ook kan het prettig zijn iets in je handen te hebben als je op de foto gaat. Het meest voor de hand liggend is een telefoon of een laptop, maar dat is ook wel weer standaard. Denk bij voorbeeld ook eens aan je favoriete boek(en), een mooie tas, een notitieboekje met pen, een bloem, een hoed, sjaal of specifieke voorwerpen die jij gebruikt bij je werk of die echt iets over jou zeggen. Schiet je niks te binnen dan laat je dat gewoon zitten. Het is alleen leuk als het ook echt iets is dat bij jou past. Denk bij je keuze goed na of het iets toevoegt aan de door jou gewenste uitstraling. Als je specifieke kleuren wenst (bij voorbeeld omdat het een bedrijfskleur is of passend bij je interieur waar je de foto wil ophangen) dan kun je daar rekening mee houden bij je kleding- en accessoire keuze.


Jouw investering


Deze shoots in de studio, met 5 foto's elk en de mogelijkheid om 1x je outfit te wisselen kosten € 225,- per shoot, ex BTW. Haar en make-up kost normaal gesproken € 100,- per persoon bij 3 personen waarmee deze shoot op € 325,- per persoon komt.


Wanneer je met 3 personen komt en deze shoots op 1 middag plaatsvinden in de studio in Apeldoorn kan ik je deze aanbieden voor € 285,- ex BTW per persoon all-in.


Je ontvangt jullie foto's in een fotogallery met een watermerk. Je kunt daaruit zelf je keuze maken. De eerste 5 foto's per persoon zijn bij de prijs voor de shoot inbegrepen. Extra foto's kosten € 20,- per stuk. Wanneer jullie je keuze hebben gemaakt ga ik aan de slag en ontvang je de gallery met de foto's van jullie keuze zonder watermerk. Je kunt deze foto's naar wens downloaden in websize (voor digitaal gebruik) en/of HR (als je wil printen).


Ik hoop je hiermee een passend voorstel te hebben gedaan. Hieronder vind je nog wat overige informatie. Heb je daarna nog vragen, stel ze gerust!

wanneer zijn de foto's klaar?

Het resultaat van de fotoshoot krijg je binnen 3 weken te zien. Je ontvangt in je mailbox een link naar een photogallery waar al je foto's in staan. De selectie van jouw keuze kun je downloaden op je computer in websize en/of HR via de link rechts boven in het menu. Websize is het meest geschikt voor digitaal gebruik. HR heb je alleen nodig als je de foto's wil afdrukken.

WAAR VIND IK DE STUDIO?

Mijn studio staat in de binnenstad van Apeldoorn en bevindt zich in het ACEC (Apeldoorns Centrum voor Eigentijdse Cultuur). Het gebouw is een oude fabriek en heeft een prachtige industriële uitstraling. Het is heel goed bereikbaar met auto, fiets en Openbaar Vervoer. Parkeergarage en fietsenstalling bevinden zich in een straal van 50 meter. Vanuit de voetgangersuitgang van de parkeergarage hoef je alleen maar de straat over te steken om bij de ingang van het gebouw te komen. Vanaf het station is het een kwartiertje lopen of 5 minuten met de fiets.


Het adres is Roggestraat 44, 7311 CD Apeldoorn. Je kunt aanbellen bij Aminda, dan krijg je toegang tot het gebouw.

De studio bevindt zich op de 3e verdieping. Er is een lift aanwezig (achter het trappenhuis).


heb je nog andere vragen?

Kijk dan eens bij de veel gestelde vragen op deze website. Misschien vind je daar het antwoord al. Zo niet, stel dan je vraag hier. Je krijgt zo snel mogelijk antwoord.

VOORWAARDEN EN PRIVACY

Door te klikken op de links vind je de algemene voorwaarden en de privacyverklaring.