Hallo Alexa ,


Dankjewel voor je aanvraag voor een fotoshoot! We hebben vanmorgen al uitgebreid met elkaar gesproken en ik beloofde jou een bevestiging te sturen. Hieronder vind je alle informatie. Heb je na het lezen daarvan nog vragen? Of wil je toch terugkomen op je boeking? Aarzel dan niet contact met mij op te nemen op 06 4903 2209 of via het contactformulier.


Hartelijke groet,

CarlaMIJN MISSIE

Als fotograaf vind ik niets leuker dan jou helpen uit je rol te stappen, je gewenste imago los te laten en te omarmen wie je ten diepste bent. En daar dan de mooiste foto's van te maken. Dat is spannend, kwetsbaar zelfs, maar het is voor mij meer dan mijn werk om jou te helpen jezelf te laten zien; het is mijn missie, mijn hogere doel zo je wilt.


Zeg jij maar hoe ik moet gaan staan hoor, ik sta nooit leuk op een foto


Dat is de meest gehoorde openingszin van elke klant die voor een fotoshoot komt. Natuurlijk geef ik je tips, maar het gaat er nu juist om dat je niet teveel nadenkt over hoe je overkomt. Dat je de switch maakt van poseren naar gewoon zijn. Wie jij ten diepste bent is wat je uniek maakt en dàt is wat je aan de wereld wil laten zien.
MIJN WERKWIJZE

Ik geloof dat als je contact maakt vanuit de ratio, dat je dan ook iemands ratio aanspreekt. Maar maak je contact met je hart, dan spreek je iemands hart aan. Vertaald naar jouw fotoshoot ga ik dus niet met jou praten over hoe je moet gaan staan en wat de stand van je hoofd moet zijn (al geef ik je natuurlijk wel tips), maar veel meer over wie jij bent, wat je drijft, waar je blij van wordt en wat je dromen zijn. De eerste stappen zetten we tijdens de intake en dat proces gaat gewoon door tijdens de shoot. Alles is erop gericht dat jij helemaal jezelf kunt zijn en dat we een omgeving creëren die veilig voelt voor jou. Dat betekent voor iedereen weer iets anders, maar het resultaat is altijd een serie foto's waar jij ontspannen op staat.
MIJN ACHTERGROND

Fotografie had altijd al mijn hart, maar sinds 2013 fotografeer ik op professioneel niveau. Ik volgde de vakopleiding aan de Fotovakschool en specialiseerde mij in portret- en reportagefotografie. In 2021 rondde ik de opleiding tot Adobe Specialist af. Ik fotografeer op een intuïtieve manier en richt me met name op personal branding. Niet vanuit een gewenst imago, maar vanuit jouw persoonlijkheid. Ik noem dat karakterfotografie.

Mijn opdrachtgevers zijn ondernemers, professionals, uitgeverijen, communicatiebureaus en particulieren. Ook fotografeer ik met regelmaat voor diverse bladen.

JOUW FOTOSHOOT


Gefeliciteerd! Je hebt de stap gezet een shoot te aan te vragen. Nu kan de voorpret beginnen. Of misschien is het voor jou niet alleen maar voorpret en vind je het ook een beetje spannend. Dan kan ik je nu gerust stellen. Op een zeldzame uitzondering na vindt iedereen het spannend om op de foto te gaan.

En weet je wat? Dat is normaal en staat helemaal los van of je wel of niet fotogeniek bent. Fotogeniek zijn is überhaupt een vage term waar ik als fotograaf helemaal niks mee heb. Het gaat mij er vooral om of iemand zichzelf is voor mijn camera. En dat bereik ik altijd door de tijd voor je te nemen. Van jouw kant kun je ook het eea doen om je voor te bereiden, zodat jouw fotoshoot een leuke ervaring gaat worden. Hoe dat werkt? Ik ga het je hieronder allemaal uitleggen. Heb je daarna nog vragen dan weet je me te vinden.


We hebben alvast een datum geprikt. Als je niet terugkomt op je besluit met mij in zee te gaan dan vindt de shoot plaats op woensdag 5 oktober van 13.00 - 15.00 uur in De Bink 36 in Den Haag. Het betreft de locatie waar je ook kantoor houdt, maar we maken foto's door het hele gebouw dat een industriële uitstraling heeft. We maken voornamelijk foto's waarop je contact maakt en waaruit blijkt wie jij bent als persoon. Het is een mix van close en wat meer afstand.

Hoe lang het geheel duurt hangt een beetje af van hoe snel we in de flow komen, maar reken op 1,5 tot 2 uur.


De foto's worden opgeleverd in een zwart-wit bewerking, waarbij het zwart iets meer de kleur van donkere chocolade heeft.

Dat maakt het net iets aparter, karaktervoller maar ook zachter. Hierboven zie je enkele voorbeelden van de bewerking. Eventueel kunnen we een mix maken met een subtiele kleurbewerking zoals de laatste foto hierboven. Eventuele tijdelijke imperfecties werk ik ook bij in de edit.


Steekwoorden voor de uitstraling van de foto's zijn: openheid, kracht, toegankelijk, geaard, lucht, licht en humor.


what to wear?

Als de de shootdatum dichterbij komt dient ook de vraag zich aan wat je gaat aantrekken. Ik adviseer je in elk geval meerdere setjes mee te nemen zodat je op de set kunt kiezen voor wat goed voelt op dat moment. Beter teveel bij je dan te weinig is mijn devies. Sowieso is het handig om je tijdens de shoot af en toe te verkleden. Daardoor gaat je beeldbank veel langer mee en heb je niet steeds het gevoel dat het om dezelfde foto gaat, ookal is de pose anders.


Denk van tevoren na over wat je wil uitstralen. Kleding speelt daarbij een belangrijke rol. Als je zakelijk wil overkomen, kleed je dan zakelijk. Als je juist je creatieve of sportieve kant wil benadrukken, pas je kleding daar dan op aan. Omdat de foto's langer mee moeten gaan is het belangrijk om zoveel mogelijk seizoen neutrale kleding te dragen. Vermijd kleding met specifiek winterse of juist zomerse uitstraling (tenzij dat juist je bedoeling is). Bedenk bij je kledingkeuze dat je jezelf waarschijnlijk minimaal een jaar in deze kleding gaat terugzien. Drukke prints zou ik vermijden, tenzij dat helemaal jouw ding is. Bedenk wel dat deze prints veel aandacht trekken en een foto snel druk maken.


Tip: bovenkleding in de kleur van je ogen doet het altijd goed.


Accessoires kunnen heel leuk en nuttig zijn en vervullen een ondersteunende rol. Ten eerste omdat het iets zegt over je beroep, functie of wie jij bent, maar ook kan het prettig zijn iets in je handen te hebben als je op de foto gaat. Het meest voor de hand liggend is een telefoon of een laptop, maar dat is ook wel weer standaard. Denk bij voorbeeld ook eens aan je favoriete boek(en), een mooie tas, een notitieboekje met pen, een bloem, een hoed, sjaal of specifieke voorwerpen die jij gebruikt bij je werk of die echt iets over jou zeggen. Schiet je niks te binnen dan laat je dat gewoon zitten. Het is alleen leuk als het ook echt iets is dat bij jou past. Denk bij je keuze goed na of het iets toevoegt aan de door jou gewenste uitstraling. Als je specifieke kleuren wenst (bij voorbeeld omdat het een bedrijfskleur is of passend bij je interieur waar je de foto wil ophangen) dan kun je daar rekening mee houden bij je kleding- en accessoire keuze.


Jouw investering


Ik bied je deze locatieshoot aan voor € 395,- ex BTW en reis- en parkeerkosten.

Je ontvangt dan een fotogallery met jouw foto's met een watermerk. Je kunt daaruit zelf je keuze maken. De eerste 15 foto's zijn bij de prijs voor de shoot inbegrepen. Extra foto's kosten € 20,- per stuk. Wanneer jij je keuze hebt gemaakt ga ik voor je aan de slag en ontvang je jouw persoonlijke gallery met de foto's van jouw keuze zonder watermerk. Je kunt deze foto's naar wens downloaden in websize en/of HR.


Tot zover alles op een rijtje wat we hebben besproken. Ik zie ernaar uit je te ontmoeten op 5 oktober aanstaande!

Nogmaals, als je vragen hebt, of je maakt je ergens zorgen over, stuur me gewoon even een berichtje. Ik vind niet snel iets gek.


wanneer zijn de foto's klaar?

Het resultaat van de fotoshoot krijg je binnen 3 weken te zien. Je ontvangt in je mailbox een link naar een photogallery waar al je foto's in staan. De selectie van jouw keuze kun je downloaden op je computer in websize en/of HR via de link rechts boven in het menu. Websize is het meest geschikt voor digitaal gebruik. HR heb je alleen nodig als je de foto's wil afdrukken.

waar vindt de shoot plaats?

We hebben afgesproken in Brink36 in Den Haag. Wil je mij nog even laten weten waar ik me kan melden voor onze ontmoeting?

heb je nog andere vragen?

Kijk dan eens bij de veel gestelde vragen op deze website. Misschien vind je daar het antwoord al. Zo niet, stel dan je vraag hier. Je krijgt zo snel mogelijk antwoord.

VOORWAARDEN EN PRIVACY

Door te klikken op de links vind je de algemene voorwaarden en de privacyverklaring.