Beste Jolanda,


Dankjewel voor je aanvraag voor een fotoshoot! We hebben maandag al uitgebreid met elkaar gesproken en ik beloofde jou een voorstel te sturen. Hieronder vind je alle informatie. Heb je na het lezen daarvan nog vragen? Aarzel dan niet contact met mij op te nemen op 06 4903 2209 of via het contactformulier.


Hartelijke groet,

Carla


MIJN MISSIE

Als fotograaf vind ik niets leuker dan jou helpen uit je rol te stappen, je gewenste imago los te laten en te omarmen wie je ten diepste bent. En daar dan de mooiste foto's van te maken. Dat is spannend, kwetsbaar zelfs, maar het is voor mij meer dan mijn werk om jou te helpen jezelf te laten zien; het is mijn missie, mijn hogere doel zo je wilt.


Zeg jij maar hoe ik moet gaan staan hoor, ik sta nooit leuk op een foto


Dat is de meest gehoorde openingszin van elke klant die voor een fotoshoot komt. Natuurlijk geef ik je tips, maar het gaat er nu juist om dat je niet teveel nadenkt over hoe je overkomt. Dat je de switch maakt van poseren naar gewoon zijn. Wie jij ten diepste bent is wat je uniek maakt en dàt is wat je aan de wereld wil laten zien.
MIJN WERKWIJZE

Ik geloof dat als je contact maakt vanuit de ratio, dat je dan ook iemands ratio aanspreekt. Maar maak je contact met je hart, dan spreek je iemands hart aan. Vertaald naar jouw fotoshoot ga ik dus niet met jou praten over hoe je moet gaan staan en wat de stand van je hoofd moet zijn (al geef ik je natuurlijk wel tips), maar veel meer over wie jij bent, wat je drijft, waar je blij van wordt en wat je dromen zijn. De eerste stappen zetten we tijdens de intake en dat proces gaat gewoon door tijdens de shoot. Ik werk voornamelijk intuïtief. Alles is erop gericht dat jij helemaal jezelf kunt zijn en dat we een omgeving creëren die veilig voelt voor jou. Dat betekent voor iedereen weer iets anders, maar het resultaat is altijd een serie foto's waar jij ontspannen op staat.
MIJN ACHTERGROND

Fotografie had altijd al mijn hart, maar sinds 2013 fotografeer ik op professioneel niveau. Ik volgde de vakopleiding aan de Fotovakschool en specialiseerde mij in portret- en reportagefotografie. In 2021 rondde ik ook de opleiding tot Adobe Specialist af. Ik fotografeer op een intuïtieve manier en richt me met name op personal branding. Niet vanuit een gewenst imago, maar vanuit jouw persoonlijkheid. Ik noem dat karakterfotografie.

Mijn opdrachtgevers zijn ondernemers, professionals, uitgeverijen, communicatiebureaus en particulieren. Ook fotografeer ik met regelmaat voor diverse bladen.

JOUW FOTOSHOOT


Gefeliciteerd! Je hebt de stap gezet een shoot te aan te vragen. Nu kan de voorpret beginnen. Van wat ik van jou begreep is het voor jou niet alleen maar voorpret en vind je het ook een beetje spannend, wat ongetwijfeld ook te maken heeft met eerdere ervaringen. Maar ik kan je gerust stellen. Op een zeldzame uitzondering na vindt iedereen het spannend om op de foto te gaan.

En weet je wat? Dat is normaal en staat helemaal los van of je wel of niet fotogeniek bent. Fotogeniek zijn is überhaupt een vage term waar ik als fotograaf helemaal niks mee heb. Het gaat mij er vooral om of iemand zichzelf is voor mijn camera. En dat bereik ik altijd door de tijd voor je te nemen. Van jouw kant kun je ook het eea doen om je voor te bereiden, zodat jouw fotoshoot een leuke ervaring gaat worden. Hoe dat werkt? Ik ga het je hieronder allemaal uitleggen. Heb je daarna nog vragen dan weet je me te vinden.


Je vertelde me dat je nog een beetje twijfelt tussen een studio- en een buitenshoot in de natuur. In deze offerte vind je beide opties en ook een combinatie van de twee zodat je kunt kiezen wat jou op dit moment het beste past. Qua buitenshoot adviseer ik een neutraal natuurlijk omgeving zoals de zandverstuiving in Kootwijk. Met neutraal bedoel ik dat de seizoenen er minder zichtbaar zijn dan bij voorbeeld in een bos waar je al snel duidelijk kunt zien wat het seizoen is. En - hoe mooi dat ook is - je wil in maart geen foto's zien met een herstachtige of winsterse uitstraling. Zand en water leveren in dat geval vaak een meer neutrale achtergrond die toch natuurlijk is. In de studio kunnen we meer concentreren op andere aspecten van jou. Er zijn verschillende achtergronden en er is een plek waar je met voile doeken een speels effect kunt creëren. Bovendien kun je je daar makkelijker omkleden. We zouden in de studio de meeste outfits kunnen doen en daarna nog 1 outfit voor buiten, waar je misschien nog wisselt met een sjaal of jasje of zo. De combinatie van beide shoots levert je de meeste variatie op zodat je beeldbank diverser is en dus langer meegaat.


Je gebruikt de foto's voornamelijk op je website en social media kanalen. Alhoewel we een gevarieerde serie willen maken is het wel belangrijk dat er sprake is van een eenheid.

Uit de foto's hoeft niet zozeer te blijken wat je doet, als wel wie het doet. We zullen ons focussen op dat wat jou uniek maakt, namelijk je persoonlijkheid! Accessoires spelen daar (zeker in jouw geval) een belangrijke bijrol in.


WHAT TO WEAR?

Als de de shootdatum dichterbij komt dient ook de vraag zich aan wat je gaat aantrekken. Ik adviseer je in elk geval meerdere setjes mee te nemen zodat je op de set kunt kiezen voor wat goed voelt op dat moment. Beter teveel bij je dan te weinig is mijn devies. Sowieso is het handig om je tijdens de shoot af en toe te verkleden. Daardoor gaat je beeldbank veel langer mee en heb je niet steeds het gevoel dat het om dezelfde foto gaat, ookal is de pose anders.


Denk van tevoren na over wat je wil uitstralen. Kleding speelt daarbij een belangrijke rol. Als je zakelijk wil overkomen, kleed je dan zakelijk. Als je juist je creatieve of sportieve kant wil benadrukken, pas je kleding daar dan op aan. Voor alles geldt dat het belangrijk is dat de kleding jouw persoonlijkheid ondersteunt. Omdat de foto's langer mee moeten gaan is het belangrijk om zoveel mogelijk seizoen neutrale kleding te dragen. Vermijd kleding met specifiek winterse of juist zomerse uitstraling (tenzij dat juist je bedoeling is). Bedenk bij je kledingkeuze dat je jezelf waarschijnlijk minimaal een jaar in deze kleding gaat terugzien. Drukke prints zou ik vermijden, tenzij dat helemaal jouw ding is. Bedenk dat deze prints veel aandacht trekken en een foto snel druk maken. Als je ook zwart-wit foto's wil dan zijn grote prints echt een no-go. De mooiste resultaten krijg je over het algemeen door de kleuren rustig te houden.


Tip: bovenkleding in de kleur van je ogen doet het altijd goed.


Ook accessoires kunnen heel leuk en nuttig zijn en vervullen een ondersteunende rol. Ten eerste omdat het iets zegt over je beroep, functie of wie jij bent, maar ook kan het prettig zijn iets in je handen te hebben als je op de foto gaat. Het meest voor de hand liggend is een telefoon of een laptop, maar dat is ook wel saai en standaard. Ik word meestal niet blij van dit soort foto's. Tenzij je iemand bent die telefoons ontwerpt of zo of als je ICT-er bent zou ik dit liever vermijden. Wees creatief en denk bij voorbeeld eens aan je favoriete boek(en), een mooie tas, een notitieboekje met pen, een bloem, een hoed, sjaal of specifieke voorwerpen die jij gebruikt bij je werk of die echt iets over jou zeggen. Denk bij de keuze van je accessoires na of het iets toevoegt aan de door jou gewenste uitstraling. Als je specifieke kleuren wenst (bij voorbeeld omdat het een bedrijfskleur is of passend bij je interieur waar je de foto wil ophangen) dan kun je daar rekening mee houden bij je kleding- en accessoire keuze.


VISAGIE


Je twijfelt nog over visagie en/of haarstyling en dat komt voornamelijk door eerdere ervaringen. Door de visagie herkende je jezelf niet echt in de foto's. Dat is absoluut niet hoe het zou moeten zijn! Ik heb mijn visagisten zorgvuldig uitgekozen. Zij luisteren goed naar jouw wensen en houden ook steeds de vinger aan de pols om te checken of het nog naar jouw zin is. Als de visagie klaar is maak ik altijd een testfoto zodat we allemaal kunnen beoordelen of er nog iets moet worden aangepast. Als jij helemaal tevreden bent vertrekt de visagist en kan de shoot beginnen.


Het is natuurlijk een extra investering, maar wel eentje die zich in mijn beleving altijd uitbetaalt. Je zou ook kunnen kiezen voor alleen visagie en je haar zelf doen. Dat maakt het goedkoper en je hebt het belangrijkste onderdeel voor elkaar. Hieronder vind je meer informatie over de prijzen.

JOUW INVESTERING

Het starttarief voor een ondernemersshoot in de studio is € 395,- ex BTW. Voor een locatieshoot is dat € 450,- ex BTW.

Je ontvangt de zorgvuldig bewerkte foto's in een persoonlijke gallery waaruit je zelf je favorieten kunt kiezen. De eerste 10 zijn bij de prijs inbegrepen.

Extra foto's kosten € 20,- per foto. Je ontvangt de foto's zowel in HR (nodig voor print) als websize (voor digitaal gebruik).

Visagie kost € 75,- en visagie en haarstyling € 125,- ex BTW.


Zoals beloofd doe ik jou een aanbieding inclusief een aantal opties. In alle gevallen is de verjaardagskorting van € 75,- verwerkt in de aanbieding.


OPTIE A

Studio- of locatieshoot met onbeperkte kledingwissels

10 foto's, zowel in websize als HR

Visagie en haarstyling optioneel bij te boeken.

€ 295,- ex btw


OPTIE B

Studio- of locatieshoot met onbeperkte kledingwissels

Full gallery, wat betekent dat je alle foto's (minimaal 30) ontvangt zonder bijbetalen voor extra foto's.

Visagie en haarstyling optioneel bij te boeken.

€ 395,- ex btw


OPTIE C

Combinatie van studio- en locatieshoot met onbeperkte kledingwissels

Full gallery, wat betekent dat je alle foto's (minimaal 45) ontvangt zonder bijbetalen voor extra foto's.

Visagie en haarstyling optioneel bij te boeken.

€ 525,- ex btw


Als extra tegemoetkoming bied ik je bij optie C de mogelijkheid in 2 termijnen te betalen. Je betaalt € 300,- (plus eventuele kosten van visagie en/of haarstyling) bij oplevering van de eerste 10 foto's.

Het overige deel betaal je een maand later als de rest van de foto's wordt opgeleverd.

Ik hoop dat ik je hiermee een passend aanbod heb gedaan. Mocht je nog vragen hebben, stel ze gerust!


Hartelijke groet,

AMINDA FOTOGRAFIE

Carla Manten


WANNEER ZIJN DE FOTO'S KLAAR?

Het resultaat van de fotoshoot krijg je binnen 3 weken te zien. Je ontvangt in je mailbox een link naar een photogallery waar al je foto's in staan. Door het pijltje rechts boven in het menu kun je ze downloaden op je computer in websize en/of HR. Websize is het meest geschikt voor digitaal gebruik. HR heb je alleen nodig als je de foto's wil afdrukken.

WAAR VIND IK DE STUDIO?

Mijn studio staat in de binnenstad van Apeldoorn en bevindt zich in het ACEC (Apeldoorns Centrum voor Eigentijdse Cultuur). Het gebouw is een oude fabriek en heeft een prachtige industriële uitstraling. Het is heel goed bereikbaar met auto, fiets en Openbaar Vervoer. Parkeergarage en fietsenstalling bevinden zich in een straal van 50 meter. Vanaf het station is het een kwartiertje lopen of 5 minuten met de fiets.


Het adres is Roggestraat 44, 7311 CD Apeldoorn. Je kunt aanbellen bij Aminda, dan krijg je toegang tot het gebouw.

De studio bevindt zich op de 3e verdieping. Er is een lift aanwezig.


De zandverstuiving vind je aan de Houtvester van Het Hoffweg in Kootwijk.

HEB JE NOG ANDERE VRAGEN?

Kijk dan eens bij de veel gestelde vragen op deze website. Misschien vind je daar het antwoord al. Zo niet, stel dan je vraag hier. Je krijgt zo snel mogelijk antwoord.

VOORWAARDEN EN PRIVACY

Door te klikken op de links vind je de algemene voorwaarden en de privacyverklaring.