Hallo Maaike,


Dankjewel voor je aanvraag voor een fotoshoot! We hebben gisteren al uitgebreid met elkaar gesproken en ik beloofde jou een voorstel te sturen. Hieronder vind je alle informatie. Heb je na het lezen daarvan nog vragen? Aarzel dan niet contact met mij op te nemen op 06 4903 2209 of via het contactformulier.


Hartelijke groet,

Carla


EVEN VOORSTELLEN


Mijn naam is Carla Manten en ik ben intuïtief fotograaf. Als je voor mijn lens staat, richt ik me op wie jij bent, niet de pose die je in de spiegel hebt geoefend. Niet de rol die je speelt, het imago dat je wenst, maar je eigen, diepste, prachtige zelf! Ik werk vanuit de verbinding met jou, dichtbij en persoonlijk. In een veilige omgeving nemen we samen de tijd om die verbinding te maken en help ik jou te tonen wie jij werkelijk bent. Vervolgens leg ik dit vast op een manier die helemaal past bij jou. Meer weten over mij, mijn achtergrond en werkwijze? Lees dan hier verder >>>

DE FOTOSHOOT

Superleuk dat je de stap hebt gezet een shoot te aan te vragen. Dit keer is het een shoot samen met je kersverse compagnon Christianne. Jullie vullen elkaar perfect aan als ondernemers in jullie vakgebied en dat is precies de uitstraling die we zoeken voor de foto's. Twee ondernemende vrouwen die weten wat ze doen en met plezier samenwerken. Die de klus klaren en bij wie je in goede handen bent. Locatie is zeker niet onbelangrijk, maar speelt wel een secundaire rol. Het gaat om jullie persoonlijkheid en uitstraling. Woorden die bij mij opkomen zijn enthousiast, sprankelend, gedreven en krachtig. De foto's zullen zeker zakelijk zijn, maar dat effect bereik ik liever door kleding en setting, dan door strak geposeerd met de armen over elkaar en een afstandelijke blik.


Het wordt een gevarieerde serie van zowel individuele portretten als foto's van jullie samen. Ik stel voor de foto's zoveel mogelijk binnen te maken, omdat november over het algemeen echt een herfstige sfeer heeft. Dat maakt de foto's minder bruikbaar in de lente en de zomer. Als het weer het toelaat zou ik wel een aantal foto's buiten willen maken. In de buurt van de studio zijn wel wat geschikte plekjes en natuurlijk de binnenstad, die bevindt zich ook op loopafstand. Binnen hebben we de studiosetting waar we al heel veel kanten mee op kunnen, maar ook buiten de studio, in het gebouw zijn wel plekjes te vinden die zich ook goed lenen voor de shoot. Uit de foto's hoeft niet zozeer te blijken wat jullie doen, als wel wie het doen. We zullen ons focussen op dat wat jullie uniek maakt, namelijk jullie persoonlijkheid! Accessoires kunnen daarbij ook een rol spelen.


De foto's worden voornamelijk gebruikt voor de website en social media kanalen. Alhoewel jullie twee hele verschillende types zijn is het toch belangrijk dat er sprake is van een zekere eenheid/harmonie. Dat kunnen we bereiken door achtergrond en kleding.


WHAT TO WEAR?

Als de de shootdatum dichterbij komt dient ook de vraag zich aan wat je gaat aantrekken. Ik adviseer je in elk geval meerdere setjes mee te nemen zodat je op de set kunt kiezen voor wat goed voelt op dat moment. Beter teveel bij je dan te weinig is mijn devies. Sowieso is het handig om je tijdens de shoot af en toe te verkleden. Daardoor gaat je beeldbank veel langer mee en heb je niet steeds het gevoel dat het om dezelfde foto gaat, ookal is de pose anders.


Denk van tevoren na over wat je wil uitstralen. Kleding speelt daarbij een belangrijke rol. Als je zakelijk wil overkomen, kleed je dan zakelijk. Als je juist je creatieve of sportieve kant wil benadrukken, pas je kleding daar dan op aan. Voor alles geldt dat het belangrijk is dat de kleding jouw persoonlijkheid ondersteunt. Omdat de foto's langer mee moeten gaan is het belangrijk om zoveel mogelijk seizoen neutrale kleding te dragen. Vermijd kleding met specifiek winterse of juist zomerse uitstraling (tenzij dat juist je bedoeling is). Bedenk bij je kledingkeuze dat je jezelf waarschijnlijk minimaal een jaar in deze kleding gaat terugzien. Drukke prints zou ik vermijden, tenzij dat helemaal jouw ding is. Bedenk dat deze prints veel aandacht trekken en een foto snel druk maken.


In jullie geval is het ook belangrijk om af te stemmen wat je aantrekt. Houd vooral je eigen stijl aan (want die eigenheid hè), maar het is ook belangrijk dat jullie kleding onderling enigszins harmonieert. Als de kleding onderling erg verschilt kunnen we toch die eenheid bereiken door een rustige, neutrale achtergrond te gebruiken. Neem ook allebei kleiding mee in een neutrale kleur (bij voorbeeld creme, wit, bruin of zwart). In de buurt is een kleurrijke sculptuur die erg leuk tot zijn recht komt als jullie beiden witte of zwarte kleding dragen.


Tip: bovenkleding in de kleur van je ogen doet het altijd goed.


Ook accessoires kunnen heel leuk en nuttig zijn en vervullen een ondersteunende rol. Ten eerste omdat het iets zegt over je beroep, functie of wie jij bent, maar ook kan het prettig zijn iets in je handen te hebben als je op de foto gaat. Het meest voor de hand liggend is een telefoon of een laptop, maar dat is ook wel saai en standaard. Ik word meestal niet heel blij van dit soort foto's. Tenzij je iemand bent die telefoons ontwerpt of zo of als je ICT-er bent zou ik dit liever vermijden. Wees creatief en denk bij voorbeeld eens aan je favoriete boek(en), een mooie tas, een notitieboekje met pen, een bloem, een hoed, sjaal of specifieke voorwerpen die jij gebruikt bij je werk of die echt iets over jou zeggen. Denk bij de keuze van je accessoires na of het iets toevoegt aan de door jou gewenste uitstraling. Als je specifieke kleuren wenst (bij voorbeeld omdat het een bedrijfskleur is of passend bij je interieur waar je de foto wil ophangen) dan kun je daar rekening mee houden bij je kleding- en accessoire keuze.


VISAGIE

Visagie is geen must, maar als het budget het toelaat adviseer ik het wel. Goede visagie heeft heel veel effect op het uiteindelijke resultaat. Ik heb mijn visagisten zorgvuldig uitgekozen. Zij luisteren goed naar jouw wensen en houden ook steeds de vinger aan de pols om te checken of het nog naar jouw zin is. Als de visagie klaar is maak ik altijd een testfoto zodat we allemaal kunnen beoordelen of er nog iets moet worden aangepast. Als jij helemaal tevreden bent vertrekt de visagist en kan de shoot beginnen. Het is een extra investering, maar wel eentje die zich naar mijn ervaring altijd uitbetaalt.

JOUW INVESTERING

Het starttarief voor een ondernemersshoot voor 1 persoon in de studio is € 395,- ex BTW. Voor een locatieshoot is dat € 450,- ex BTW.

Je ontvangt dan de zorgvuldig bewerkte foto's in een persoonlijke gallery waaruit je zelf je favorieten kunt kiezen. De eerste 8 zijn in dat geval bij de prijs inbegrepen.

Extra foto's kosten € 20,- per foto. Je ontvangt de foto's zowel in HR (nodig voor print) als websize (voor digitaal gebruik).

Visagie voor 2 personen kost €150,- ex BTW.


Mijn aanbod voor jou:

OPTIE A

Studio- en locatieshoot voor 2 personen met onbeperkte kledingwissels

20 foto's, zorgvuldig bewerkt, zowel in websize als HR

Visagie is optioneel bij te boeken.

€ 495,- ex btw


OPTIE B

Studio- en locatieshoot voor 2 personen met onbeperkte kledingwissels

Full gallery, wat betekent dat je alle foto's ontvangt, zorgvuldig bewerkt, zonder bijbetalen voor extra foto's.

Visagie is optioneel bij te boeken.

€ 595,- ex btw


Ik hoop dat ik jullie hiermee een passend aanbod heb gedaan. Mocht je nog vragen hebben, stel ze gerust!

Hieronder vind je nog wat algemene informatie.


Hartelijke groet,

AMINDA FOTOGRAFIE


Carla Manten

WANNEER ZIJN DE FOTO'S KLAAR?

Het resultaat van de fotoshoot krijg je binnen 3 weken te zien. Je ontvangt in je mailbox een link naar een photogallery waar al je foto's in staan. Door het pijltje rechts boven in het menu kun je ze downloaden op je computer in websize en/of HR. Websize is het meest geschikt voor digitaal gebruik. HR heb je alleen nodig als je de foto's wil afdrukken.

WAAR VIND IK DE STUDIO?

Studio Aminda bevindt zich op het terrein van het Activerium in Apeldoorn.

De ingang van de gratis parkeerplaats bevindt zich aan Kanaal Noord, ter hoogte van huisnummer 87F.

Vanaf de ingang van het parkeerterrein zie je al het logo van Aminda Fotografie zodat je weet waar je moet zijn.

Zodra je bent gearriveerd, stuur dan even een whatsappje of bel (0649032209), dan kom ik de deur opendoen.


Navigeer naar het parkeerterrein.

HEB JE NOG ANDERE VRAGEN?

Kijk dan eens bij de veel gestelde vragen op deze website. Misschien vind je daar het antwoord al. Zo niet, stel dan je vraag hier. Je krijgt zo snel mogelijk antwoord.

VOORWAARDEN EN PRIVACY

Door te klikken op de links vind je de algemene voorwaarden en de privacyverklaring die op deze offerte van toepassing zijn.