Beste Sophieke,


Dankjewel voor je aanvraag voor een fotoshoot! We hebben gisteren al uitgebreid met elkaar gesproken en ik beloofde jou een voorstel te sturen. Hieronder vindt je alle informatie. Heb je na het lezen daarvan nog vragen? Aarzel dan niet contact met mij op te nemen op 06 4903 2209 of via het contactformulier.


Hartelijke groet,

Carla


MIJN MISSIE

Als fotograaf vind ik niets leuker dan jou helpen uit je rol te stappen, je gewenste imago los te laten en te omarmen wie je ten diepste bent. En daar dan de mooiste foto's van te maken. Dat is spannend, kwetsbaar zelfs, maar het is voor mij meer dan mijn werk om jou te helpen jezelf te laten zien; het is mijn missie, mijn hogere doel zo je wilt.


Zeg jij maar hoe ik moet gaan staan hoor, ik sta nooit leuk op een foto


Dat is de meest gehoorde openingszin van elke klant die voor een fotoshoot komt. Natuurlijk geef ik je tips, maar het gaat er nu juist om dat je niet teveel nadenkt over hoe je overkomt. Dat je de switch maakt van poseren naar gewoon zijn. Wie jij ten diepste bent is wat je uniek maakt en dàt is wat je aan de wereld wil laten zien.
MIJN WERKWIJZE

Ik geloof dat als je contact maakt vanuit de ratio, dat je dan ook iemands ratio aanspreekt. Maar maak je contact met je hart, dan spreek je iemands hart aan. Vertaald naar jouw fotoshoot ga ik dus niet met jou praten over hoe je moet gaan staan en wat de stand van je hoofd moet zijn (al geef ik je natuurlijk wel tips), maar veel meer over wie jij bent, wat je drijft, waar je blij van wordt en wat je dromen zijn. De eerste stappen zetten we tijdens de intake en dat proces gaat gewoon door tijdens de shoot. Alles is erop gericht dat jij helemaal jezelf kunt zijn en dat we een omgeving creëren die veilig voelt voor jou. Dat betekent voor iedereen weer iets anders, maar het resultaat is altijd een serie foto's waar jij ontspannen op staat.
MIJN ACHTERGROND

Fotografie had altijd al mijn hart, maar sinds 2013 fotografeer ik op professioneel niveau. Ik volgde de vakopleiding aan de Fotovakschool en specialiseerde mij in portret- en reportagefotografie. In 2021 rondde ik de opleiding tot Adobe Specialist af. Ik fotografeer op een intuïtieve manier en richt me met name op personal branding. Niet vanuit een gewenst imago, maar vanuit jouw persoonlijkheid. Ik noem dat karakterfotografie.

Mijn opdrachtgevers zijn ondernemers, professionals, uitgeverijen, communicatiebureaus en particulieren. Ook fotografeer ik met regelmaat voor diverse bladen.

JOUW FOTOSHOOT


Gefeliciteerd! Je hebt de stap gezet een shoot te aan te vragen. Nu kan de voorpret beginnen. Of misschien is het voor jou niet alleen maar voorpret en vind je het ook een beetje spannend. Dan kan ik je nu gerust stellen. Op een zeldzame uitzondering na vindt iedereen het spannend om op de foto te gaan.

En weet je wat? Dat is normaal en staat helemaal los van of je wel of niet fotogeniek bent. Fotogeniek zijn is überhaupt een vage term waar ik als fotograaf helemaal niks mee heb. Het gaat mij er vooral om of iemand zichzelf is voor mijn camera. En dat bereik ik altijd door de tijd voor je te nemen. Van jouw kant kun je ook het eea doen om je voor te bereiden, zodat jouw fotoshoot een leuke ervaring gaat worden. Hoe dat werkt? Ik ga het je hieronder allemaal uitleggen. Heb je daarna nog vragen dan weet je me te vinden.


Jouw website straalt rust en ruimte uit. Iets van overzicht en stabiliteit. De foto's moeten dat gevoel versterken. Je wil ze niet alleen gebruiken voor je website maar ook voor social media en beiden moeten die herkenbare sfeer uitademen. Tijdens ons gesprek kwamen we erop uit dat jij dit resultaat het beste kunt bereiken door een combinatie te maken tussen een locatie- en een studioshoot. Qua locatie denk ik aan een industriële omgeving; beton, steen, robuust, neutrale kleuren. Zoals afgesproken heb ik gisteren de omgeving van de Nettenfabriek verkend. Dat biedt wel wat opties om foto's te maken, maar ik denk dat het Zwitsalterrein meer mogelijkheden heeft. Toch zou ik het wel willen meenemen in de route, vooral omdat je daar toch al bent als je met de trein aankomt. De visagist heeft haar werkruimte ook op dat terrein. Mogelijk zijn daar binnen ook nog wel wat mogelijkheden*.


De visagie heb ik gisteren ook met Linda, mijn vaste visagiste, besproken. Ik heb haar jouw foto's laten zien en besproken dat je de voorkeur geeft aan een neutrale make-up en geen hairstyling nodig hebt. Je gaf aan dat je gezicht de neiging tot roodheid heeft. Linda is heel goed in het camoufleren daarvan zodat je huid een rustige, egale uitstraling krijgt die mooi uitkomt op foto's. Dat is wel iets meer dan een touch-up, maar ik denk toch dat het wel een goed idee is om te doen, mits je het de investering waard vindt natuurlijk. Ik heb de investering apart opgenomen in de offerte. Meer info over Linda vind je op haar instagram account.


De shoot vindt in principe plaats op vrijdag 8 april in de middag. Aangezien we ook buiten fotograferen is het weer van belang. Op donderdag 7 april hebben we nog even contact. Mocht het weer niet meewerken dan verplaatsen we de shoot naar vrijdag 15 april in de middag. Nadeel daarvan is dat Linda dan niet beschikbaar is, maar dat lossen we dan wel op.

Ik heb even een globale planning gemaakt die eventueel nog wat naar voren geschoven kan worden. E.e.a. ook afhankelijk van hoe laat jouw trein aankomt en hoe laat je uiterlijk weer weg wil. We kunnen later een definitieve planning maken.


  • 13.00 uur Aankomst Nettenfabriek voor visagie
  • 14.00 uur Shoot deel 1 binnen en buiten bij de Nettenfabriek
  • 14.30 uur Reis naar studio
  • 14.45 uur Shoot deel 2 in de Aminda fotostudio
  • 15.45 uur Vertrek naar Zwitsalterrein
  • 16.00 uur Shoot deel 3 Zwitsalterrein
  • 17.00 uur Einde shoot, ik breng je naar het station


*Mocht de tijd te krap zijn dan kunnen we ook binnenfoto's in de Nettenfabriek maken in plaats van in de studio of gelijk na de visagie naar de studio gaan en de shoot in en om de Nettenfabriek schrappen. Je kunt ook de visagie schrappen.

what to wear?

Als de de shootdatum dichterbij komt dient ook de vraag zich aan wat je gaat aantrekken. Ik adviseer je in elk geval meerdere setjes mee te nemen zodat je op de set kunt kiezen voor wat goed voelt op dat moment. Beter teveel bij je dan te weinig is mijn devies. Sowieso is het handig om je tijdens de shoot af en toe te verkleden. Daardoor gaat je beeldbank veel langer mee en heb je niet steeds het gevoel dat het om dezelfde foto gaat, ookal is de pose anders.


Denk van tevoren na over wat je wil uitstralen. Kleding speelt daarbij een belangrijke rol. Als je zakelijk wil overkomen, kleed je dan zakelijk. Als je juist je creatieve of sportieve kant wil benadrukken, pas je kleding daar dan op aan. Omdat de foto's langer mee moeten gaan is het belangrijk om zoveel mogelijk seizoen neutrale kleding te dragen. Vermijd kleding met specifiek winterse of juist zomerse uitstraling (tenzij dat juist je bedoeling is). Bedenk bij je kledingkeuze dat je jezelf waarschijnlijk minimaal een jaar in deze kleding gaat terugzien. Drukke prints zou ik vermijden, tenzij dat helemaal jouw ding is. Bedenk wel dat deze prints veel aandacht trekken en een foto snel druk maken. Als je ook zwart-wit foto's wil dan zijn grote prints echt een no-go. In jouw geval bereiken we de gewenste uitstraling het best door de kleuren rustig te houden.


Tip: bovenkleding in de kleur van je ogen doet het altijd goed.


Ook accessoires kunnen heel leuk en nuttig zijn en vervullen een ondersteunende rol. Ten eerste omdat het iets zegt over je beroep, functie of wie jij bent, maar ook kan het prettig zijn iets in je handen te hebben als je op de foto gaat. Het meest voor de hand liggend is een telefoon of een laptop, maar denk bij voorbeeld ook aan je favoriete boek(en), een mooie tas, een notitieboekje met pen, een bloem, een hoed, sjaal of specifieke voorwerpen die jij gebruikt bij je werk of die echt iets over jou zeggen. Denk bij de keuze van je accessoires na of het iets toevoegt aan de door jou gewenste uitstraling. Als je specifieke kleuren wenst (bij voorbeeld omdat het een bedrijfskleur is of passend bij je interieur waar je de foto wil ophangen) dan kun je daar rekening mee houden bij je kleding- en accessoire keuze.


Jouw investering


De reguliere prijs voor een uitgebreide studioshoot, exclusief visagie is € 485,-. Je ontvangt 15 zorgvuldig bewerkte foto's.

Een locatieshoot is te boeken vanaf € 395,-. Voor deze prijs ontvang je minimaal 10 foto's. Een combinatie levert je minimaal 25 zorgvuldig bewerkte foto's op.


Ik kan je deze combinatieshoot aanbieden voor € 695.- ex BTW.

Visagie (ex hairstyling) kost € 150,- ex. BTW.


Ik hoop dat ik je hiermee een passend aanbod heb gedaan en zie ernaar uit je te ontmoeten op 8 april aanstaande!

Wil je mij in de loop van volgende week laten weten of ik de datum definitief kan reserveren en of je wel of geen gebruik wil maken van de visagie?

Ook hoor ik graag nog even of de planning past in jouw schema voor die dag.


wanneer zijn de foto's klaar?

Het resultaat van de fotoshoot krijg je binnen 3 weken te zien. Je ontvangt in je mailbox een link naar een photogallery waar al je foto's in staan. Door het pijltje rechts boven in het menu kun je ze downloaden op je computer in websize en/of HR. Websize is het meest geschikt voor digitaal gebruik. HR heb je alleen nodig als je de foto's wil afdrukken.

waar vind ik de studio?

Mijn studio staat in de binnenstad van Apeldoorn en bevindt zich in het ACEC (Apeldoorns Centrum voor Eigentijdse Cultuur). Het gebouw is een oude fabriek en heeft een prachtige industriële uitstraling. Het is heel goed bereikbaar met auto, fiets en Openbaar Vervoer. Parkeergarage en fietsenstalling bevinden zich in een straal van 50 meter. Vanaf het station is het een kwartiertje lopen of 5 minuten met de fiets.


Het adres is Roggestraat 44, 7311 CD Apeldoorn. Je kunt aanbellen bij Aminda, dan krijg je toegang tot het gebouw.

De studio bevindt zich op de 3e verdieping. Er is een lift aanwezig.


De Nettenfabriek bevindt zich naast het Centraal Station van Apeldoorn, aan de kant van het busstation. Het adres is Spoorstraat 27b, 7311 PE Apeldoorn. Het gebouw heet : NETT Drinks & Soulfood.

heb je nog andere vragen?

Kijk dan eens bij de veel gestelde vragen op deze website. Misschien vind je daar het antwoord al. Zo niet, stel dan je vraag hier. Je krijgt zo snel mogelijk antwoord.

VOORWAARDEN EN PRIVACY

Door te klikken op de links vind je de algemene voorwaarden en de privacyverklaring.