you did it!

Gefeliciteerd! Je hebt de stap gezet een shoot te boeken. Nu kan de voorpret beginnen. Of misschien is het voor jou niet alleen maar voorpret en vind je het toch ook echt spannend. Dan kan ik je nu gerust stellen. Op een zeldzame uitzondering na vindt iedereen het spannend om op de foto te gaan.

En weet je wat? Dat is normaal en staat helemaal los van of je wel of niet fotogeniek bent. Fotogeniek zijn is überhaupt een vage term waar ik als fotograaf helemaal niks mee heb. Het gaat mij er vooral om of iemand zichzelf is voor mijn camera. En dat is iets wat wij samen in de hand hebben. Hoe dat werkt? Ik ga het je in dit e-book allemaal uitleggen. Heb je daarna nog vragen dan kun je ze altijd stellen.

wat houdt de minishoot in?


Een minishoot is perfect voor jou wanneer je maar een paar foto's nodig hebt. En het is ook nog eens een uitstekende manier om eens te ervaren hoe het er tijdens zo'n shoot aan toe gaat. In principe krijg je alles wat je ook bij een uitgebreide shoot krijgt, alleen is dit de mini versie. Deze shoot duurt ongeveer een half uur en we doen de shoot in 1 outfit, voor 1 achtergrond in de studio. Zodra de foto's klaar zijn ontvang je in je mailbox een link naar een photogallery met de 3 mooiste foto's die jij kunt downloaden in websize (geschikt voor digitaal gebruik).

Hieronder lees je nog wat tips en andere informatie die jou kunnen helpen je voor te bereiden op de shoot.

ik ben niet fotogeniek

Die term -fotogeniek- heb ik niet zoveel mee. Over het algemeen vindt men je fotogeniek als je ontspannen op de foto staat. En daarvoor hoef je dus niet speciaal 'fotogeniek' te zijn! Het is vooral belangrijk dat jij lekker jezelf bent en dat hebben we dus helemaal zelf in de hand. Jij en ik samen!


Het is mijn ervaring dat mensen in de studio komen met het idee dat ze gaan poseren voor de foto. Inmiddels is je denk ik wel duidelijk dat dat niet mijn insteek is. Je mag gewoon jezelf zijn en hoeft je niet druk te maken over hoe je moet poseren. Ga ook geen poses oefenen voor de spiegel, maar vertrouw erop dat ik je help zo natuurlijk mogelijk op de foto te komen. De manier waarop ik fotografeer houdt in dat ik de tijd neem om echt contact te maken en ook jou te helpen in contact te komen met jezelf. Zodat je niet zo bezig hoeft te zijn met op de foto gaan, maar dat je in alle rust jezelf kunt zijn. Je zult eens zien hoe 'fotogeniek' jij toch blijkt te zijn ;-)what to wear?


De shootdatum komt dichterbij en daarmee dient ook de vraag zich aan wat je gaat aantrekken. De minishoot is een shoot in 1 outfit. Kies deze dus zorgvuldig. Denk van tevoren na over wat je wil uitstralen. Kleding speelt daarbij een belangrijke rol. Als je zakelijk wil overkomen, kleed je dan zakelijk. Als je juist je creatieve of sportieve kant wil benadrukken, pas je kleding daar dan op aan. Omdat de foto's langer mee moeten gaan is het belangrijk om zoveel mogelijk seizoen neutrale kleding te dragen. Vermijd kleding met specifiek winterse of juist zomerse uitstraling (tenzij dat juist je bedoeling is). Bedenk bij je kledingkeuze dat je jezelf steeds in deze kleding gaat terugzien. Drukke prints zou ik ook vermijden, tenzij dat helemaal jouw ding is. Bedenk wel dat deze prints veel aandacht trekken en een foto snel druk maken. Als je zwart-wit foto's wil dan zijn grote prints echt een no-go.


Nog een tip: bovenkleding in de kleur van je ogen doet het altijd goed.hoe lang duurt de minishoot?

De minishoot duurt ongeveer een half uur.

wanneer zijn de foto's klaar?

Het resultaat van de fotoshoot krijg je binnen 3 weken te zien. Je ontvangt de fotogallery in je mailbox.

waar vind ik de studio?

Mijn studio staat in de binnenstad van Apeldoorn en bevindt zich in het ACEC (Apeldoorns Centrum voor Eigentijdse Cultuur). Het gebouw is een voormalige fabriek en heeft een prachtige industriële uitstraling. Het is heel goed bereikbaar met auto, fiets en Openbaar Vervoer. De parkeergarage bevindt zich aan de overkant van het gebouw en een fietsenstalling grenst aan de achterzijde. Vanaf het station is het een kwartiertje lopen of 5 minuten met de fiets.


Het adres is Roggestraat 44, 7311 CD Apeldoorn. Je kunt aanbellen bij Aminda, dan krijg je toegang tot het gebouw.

De studio bevindt zich op de 3e verdieping. Er is een lift aanwezig (achter het trappenhuis). Ik vang je boven op!

heb je nog andere vragen?

Kijk dan eens bij de veel gestelde vragen op deze website. Misschien vind je daar het antwoord al. Zo niet, stel dan je vraag hier. Je krijgt zo snel mogelijk antwoord.


Algemene voorwaarden

Privacy statement