you did it!

Gefeliciteerd! Je hebt de stap gezet en een fotoshoot geboekt! Good for you! Nu kan de voorpret beginnen. Of misschien is het voor jou niet alleen maar voorpret en vind je het toch ook echt spannend. Dan kan ik je nu gerust stellen. Op een zeldzame uitzondering na vindt iedereen het spannend om op de foto te gaan.

En weet je wat? Dat is normaal en staat helemaal los van of je wel of niet fotogeniek bent. Fotogeniek zijn is überhaupt een vage term waar ik als fotograaf helemaal niks mee heb. Het gaat mij er vooral om of iemand zichzelf is voor mijn camera. En dat is iets wat wij samen volledig in de hand hebben. Hoe het allemaal in zijn werk gaat? Ik ga het je in dit e-book allemaal uitleggen. Heb je daarna nog vragen dan kun je ze altijd stellen.

ik ben niet fotogeniek

Ik zei het al, de term fotogeniek heb ik niet zoveel mee. Over het algemeen vindt men je fotogeniek als je ontspannen op de foto staat. En daarvoor hoef je dus niet 'fotogeniek' te zijn! Het is vooral belangrijk dat jij lekker jezelf bent en dat hebben we dus helemaal zelf in de hand. Jij en ik samen!


Het is mijn ervaring dat mensen in de studio komen met het idee dat ze gaan poseren voor de foto. Inmiddels is je denk ik wel duidelijk dat dat niet mijn insteek is. Je mag gewoon heerlijk zijn wie je bent, dat is genoeg. De manier waarop ik fotografeer houdt in dat ik de tijd neem om echt contact te maken en ook jou te helpen in contact te komen met jezelf. Zodat je niet zo bezig hoeft te zijn met op de foto gaan, maar dat je in alle rust jezelf kunt zijn.


Een gesprekje van hart tot hart, met een lekkere kop koffie of thee is de start van elke shoot en zal je helpen te ontspannen. Pas als het goed voelt komt de camera tevoorschijn.

Op die manier zul je zien dat jij ook fotogeniek kunt zijn!


wat is de up close & personal shoot precies?


Dit concept is mijn alternatief voor een traditionele boudoirshoot. Boudoirfotografie wordt al snel geassocieerd met wulpse foto's in lingerie. Dat kan, maar dat is eerlijk gezegd niet zo mijn ding. Mijn idee van boudoirfotografie heeft een andere focus en daarom noem ik het ook anders. Ik noem het 𝘂𝗽 𝗰𝗹𝗼𝘀𝗲 & 𝗽𝗲𝗿𝘀𝗼𝗻𝗮𝗹. En dat is precies wat het is!


Mooie foto's van jezelf. Dichtbij, persoonlijk. Niet omdat het moet, maar omdat je het jezelf gunt! Foto's waarop je jezelf helemaal herkent, maar met iets extra's. Iets wat je eraan herinnert dat je mooi bent zoals je bent. Dat het belangrijk is je eigenheid te omarmen. En daar in een veilige omgeving helemaal voor te gaan. Let go of who you think you should be and embrace just who you are! Mag dat dan niet in lingerie? Jazeker wel! Het mag met net zoveel of weinig kleding als jij zelf wil. Het gaat erom dat jij je mooi voelt, speciaal, vrouwelijk. Is dat lingerie dan is dat prachtig, is dat een mooie jurk of het overhemd van je man dan is dat net zo prachtig. Het gaat om jouw uitstraling.


Deze shoot is een ode aan je vrouwelijkheid, je kwetsbaarheid èn je kracht. Uitbundig of ingetogen, net wat bij jou past. Maar altijd dichtbij en persoonlijk. Hoe ver je daarin wil gaan is helemaal up to you. Als je de foto's ook zakelijk wil inzetten dan kan dat natuurlijk ook. In dat geval passen we de settings aan, maar ook dan houden we vast aan waar het allemaal om draait. Wie jij bent als persoon.


wat kan ik verwachten?


DE SHOOT

Als je een visagiste* hebt geboekt dan wacht die op jou in de studio als je daar aankomt. We hebben een gesprekje waarin we elkaar wat beter leren kennen. Laat voor dit moment al je to-do-lijstjes voor wat ze zijn, alles wat je van jezelf moet laat je los. Het is nu tijd voor jou! Je wordt mooi opgemaakt door de visagist (en als je dat geboekt hebt) is ook haar gestyled zoals jij dat graag wil. Wij kijken samen naar de kleding die jij hebt meegenomen. Een mooie jurk, blouse, lingerie, wat voor kleding dan ook, het is allemaal goed zolang jij je er geweldig in voelt. De studiogarderobe (geschikt voor maat 36-42) staat tot jouw beschikking en kan een mooie aanvulling zijn op jouw eigen kleding. Als je er helemaal klaar voor bent zet ik jouw favoriete muziek op en gaan we samen op zoek naar de beste manier om jou te laten stralen. Tijdens de shoot laat ik je af en toe wat resultaten zien. Dat stelt gerust en maakt enthousiast en helpt je om helemaal te ontspannen. Tijdens de shoot draai ik je favoriete muziek zodat jij je snel helemaal op je gemak voelt. Afhankelijk van welke shoot jij hebt geboekt duurt alles ongeveer 1,5 tot 2,5 uur.


DE OPLEVERING

Je foto's worden zorgvuldig bewerkt in photoshop. Ik kies voor een bewerking die past bij jouw uitstraling. Het is dus zeker geen one size fits all. Tijdelijke imperfecties (denk aan een puistje, een blauwe plek of een wondje) haal ik weg, daar zie je niks meer van. Daarna ontvang je een mail met een link naar jouw persoonlijke online gallery met je mooiste foto's.

De foto's zijn voorzien van een logo. Door middel van het aanklikken van het hartje in elke foto bepaal jij welke foto's je wil hebben. Afhankelijk van de shoot die jij geboekt hebt zijn de eerste 8 (brons) of 25 (zilver) foto's inbegrepen. Extra foto's kosten € 20,- per stuk. Nadat jij je keuze hebt gemaakt en je hebt betaald, ontvang je een link om jouw selectie te downloaden in websize. Eventuele prints kun je bestellen in de gallery. Ben je voor goud gegaan dan krijg je alle foto's in de gallery. In dat geval ontvang je eerst een betaallink en na betaling krijg je toegang tot de volledige gallery met daarin alle foto's zonder logo. In dat geval hoef je niet te kiezen maar kun je gelijk gaan downloaden en eventueel afdrukken bestellen. Denk ook eens aan die geweldige bewaarbox waarin jouw foto's de aandacht krijgen die ze verdienen. Deze is geschikt vanaf 25 foto's.*Belangrijk: Zorg dat je geen make-up draagt als je visagie hebt geboekt. Onthoud dat dit jouw moment is, dus bespreek gerust je wensen.Zijn er dingen die ik moet weten?


Iets wat van belang is voor jouw foto's? Bij voorbeeld dat er dingen zijn aan je lichaam die het voor jou lastig maken op de foto te gaan. Misschien heb je bepaalde wensen of een bepaald doel met een of meerdere foto's. Ik vind niks gek. Als we het van tevoren bespreken kan er veel, dus laat het me vooral weten. Stuur een berichtje via de website of whatsapp. Bellen mag ook.

what to wear?

Mijn advies? Ga voor je kast staan en zoek die kleding eruit waarin jij je mooi voelt. Houd daarbij in gedachten dat kleding je persoonlijkheid moet ondersteunen, maar dat het niet de hoofdrol speelt. Als de kleding heel veel aandacht trekt, leidt dat af van jouw persoonlijkheid en dat zou toch jammer zijn. Zachte, soepele stoffen doen het goed. Eventueel (half) transparant, zoals kant is ook altijd een goed idee. Een mooie sjaal of kimono kun je half over je lichaam heen draperen en werkt fantastisch op de foto.


Denk ook eens aan accessoires, zoals sjaals, een (parel)ketting, een mooie armband, oorbellen, een hoed of bloemen. Misschien zijn er voorwerpen die echt iets over jou zeggen. Neem die dan ook vooral mee. Schoenen hoef je alleen mee te nemen als je wil dat die een rol spelen.


Als je bij voorbeeld met een naakte rug op de foto zou willen, zorg er dan voor dat je geen strakke BH of knellende tailleband draagt waarvan je de afdruk op je rug ziet tijdens de shoot. Hetzelfde geldt voor sokafdrukken op je onderbenen.


Denk aan je handen, voeten en nagels. Die kunnen een rol spelen op de foto en daarom is het belangrijk dat ze er verzorgd uit zien. Besteed ook even aandacht aan verwijderen van lichaamshaar dat je liever niet terugziet op jouw foto's. Draag je een bril en wil je ook graag met bril op de foto, zorg er dan voor dat die goed schoon is.


Zoals gezegd heb ik in de studio een aantal mooie jurken, sjaals en kimono's die je mag gebruiken als je ze mooi vindt. De kleding varieert in de maten 36 - 42, maar de sjaals en kimono's zijn niet gebonden aan een maat.


wanneer zijn de foto's klaar en kan ik extra foto's bestellen?

Het resultaat van de fotoshoot krijg je zo snel mogelijk te zien. Meestal is dat binnen een week, maar als het druk is moet je iets langer wachten, uiterlijk 3 weken. Je ontvangt een online gallery met al jouw foto's in websize (geschikt voor digitaal gebruik). Afdrukken van foto's of wallart kun je bestellen.

waar moet ik zijn?


Mijn studio staat in de binnenstad van Apeldoorn en bevindt zich in het voormalige Activerium. Het is heel goed bereikbaar met auto, fiets en Openbaar Vervoer. De ingang van de (gratis) parkeerplaats bevindt zich direct naast Kanaal Noord 87A. Navigeer naar dit adres.

Vanaf de ingang van de parkeerplaats zie je direct al het logo van AMINDA FOTOGRAFIE zodat je weet waar je moet zijn.

Er is geen deurbel of intercomsysteem, dus je kunt het beste even bellen of appen als je er bent, dan kom ik de deur openmaken.


Vanaf het station is het een kleine 10 minuten lopen of een paar minuutjes met de fiets.


heb je nog andere vragen?

Kijk dan eens bij de veel gestelde vragen op deze website. Misschien vind je daar het antwoord al. Zo niet, stel dan je vraag hier. Je krijgt zo snel mogelijk antwoord. Bellen of whatsappen mag natuurlijk ook altijd (06 4903 2209)