you did it!

Gefeliciteerd! Je hebt de stap gezet en de Up close & Personal shoot geboekt! Good for you! Nu kan de voorpret beginnen. Of misschien is het voor jou niet alleen maar voorpret en vind je het toch ook echt spannend. Dan kan ik je nu gerust stellen. Op een zeldzame uitzondering na vindt iedereen het spannend om op de foto te gaan.

En weet je wat? Dat is normaal en staat helemaal los van of je wel of niet fotogeniek bent. Fotogeniek zijn is überhaupt een vage term waar ik als fotograaf helemaal niks mee heb. Het gaat mij er vooral om of iemand zichzelf is voor mijn camera. En dat is iets wat wij samen volledig in de hand hebben. Hoe het allemaal in zijn werk gaat? Ik ga het je in dit e-book allemaal uitleggen. Heb je daarna nog vragen dan kun je ze altijd stellen.

ik ben niet fotogeniek

Ik zei het al, de term fotogeniek heb ik niet zoveel mee. Over het algemeen vindt men je fotogeniek als je ontspannen op de foto staat. En daarvoor hoef je dus niet 'fotogeniek' te zijn! Het is vooral belangrijk dat jij lekker jezelf bent en dat hebben we dus helemaal zelf in de hand. Jij en ik samen!


Het is mijn ervaring dat mensen in de studio komen met het idee dat ze gaan poseren voor de foto. Inmiddels is je denk ik wel duidelijk dat dat niet mijn insteek is. Je mag gewoon heerlijk zijn wie je bent, dat is genoeg. De manier waarop ik fotografeer houdt in dat ik de tijd neem om echt contact te maken en ook jou te helpen in contact te komen met jezelf. Zodat je niet zo bezig hoeft te zijn met op de foto gaan, maar dat je in alle rust jezelf kunt zijn.


Een gesprekje van hart tot hart, met een lekkere kop koffie of thee is de start van elke shoot en zal je helpen te ontspannen. Pas als het goed voelt komt de camera tevoorschijn.

Op die manier zul je zien dat jij ook fotogeniek kunt zijn!


wat is de up close & personal shoot precies?


Dit concept is mijn alternatief voor een traditionele boudoirshoot. Boudoirfotografie wordt al snel geassocieerd met wulpse foto's in lingerie. Dat kan, maar dat is eerlijk gezegd niet zo mijn ding. Mijn idee van boudoirfotografie heeft een andere focus en daarom noem ik het ook anders. Ik noem het 𝘂𝗽 𝗰𝗹𝗼𝘀𝗲 & 𝗽𝗲𝗿𝘀𝗼𝗻𝗮𝗹. En dat is precies wat het is!


Mooie foto's van jezelf. Dichtbij, persoonlijk. Niet omdat het moet, maar omdat je het jezelf gunt! Foto's waarop je jezelf helemaal herkent, maar met iets extra's. Iets wat je eraan herinnert dat je mooi bent zoals je bent. Dat het belangrijk is je eigenheid te omarmen. En daar in een veilige omgeving helemaal voor te gaan. Let go of who you think you should be and embrace just who you are! Mag dat dan niet in lingerie? Jazeker wel! Het mag met net zoveel of weinig kleding als jij zelf wil. Het gaat erom dat jij je mooi voelt, speciaal, vrouwelijk. Is dat lingerie dan is dat prachtig, is dat een mooie jurk of het overhemd van je man dan is dat net zo prachtig. Het gaat om jouw uitstraling.


Deze shoot is een ode aan je vrouwelijkheid, je kwetsbaarheid èn je kracht. Uitbundig of ingetogen, net wat bij jou past. Maar altijd dichtbij en persoonlijk. Hoe ver je daarin wil gaan is helemaal up to you.


wat kan ik verwachten?


DE SHOOT

Als je aankomt ga je eerst langs de visagist *. Die bevindt zich naast de studio (verderop lees je alles over waar je de gebouwen kunt vinden). Je bespreekt al je wensen en geeft je over aan de vaardige handen van Inge of haar collega die ervoor zorgt dat jij er op je mooist uitziet. Daarna wandel je 20 meter naar de voordeur van mijn daglichtstudio en belt aan bij Aminda.


We beginnen met koffie of thee en een gesprek waarin we elkaar wat beter leren kennen. Laat voor dit moment al je to-do-lijstjes voor wat ze zijn, alles wat je van jezelf moet laat je los. Het is nu tijd voor jou! Je bent al mooi opgemaakt door de visagist die ook je haar heeft gestyled zoals jij dat graag wil. Wij kijken samen naar de kleding die jij hebt meegenomen. Een mooie jurk, blouse, lingerie, wat voor kleding dan ook, het is allemaal goed zolang jij je er geweldig in voelt. De studiogarderobe (geschikt voor maat 36-42) staat tot jouw beschikking en kan een mooie aanvulling zijn op jouw eigen kleding. Als je er helemaal klaar voor bent zet ik jouw favoriete muziek op en gaan we samen op zoek naar de beste manier om jou te laten stralen. Tijdens de shoot laat ik je af en toe wat resultaten zien. Dat stelt gerust en maakt enthousiast en helpt je om helemaal te ontspannen.


DE OPLEVERING

Je foto's worden zorgvuldig bewerkt in photoshop. Ik kies voor een bewerking die past bij jouw uitstraling. Het is dus zeker geen one size fits all. Tijdelijke imperfecties (denk aan een puistje, een blauwe plek of een wondje) haal ik weg, daar zie je niks meer van.

Daarna mag jij kiezen:

a) je komt naar de studio waar we gezellig samen naar je foto's kijken en je alle tijd hebt om je keuze te maken of,

b) je ontvangt een mail met een link naar jouw persoonlijke online gallery met je mooiste foto's.

In beide gevallen kun je alle foto's downloaden in websize en kies jij zelf welke foto's je geprint wil hebben.*Belangrijk: Zorg dat je geen make-up draagt en dat je haar gewassen is en droog, zodat het alleen nog gestyled hoeft te worden. Onthoud dat dit jouw moment is, dus bespreek gerust je wensen met de visagist of kapper.Zijn er dingen die ik moet weten?


Iets wat van belang is voor jouw foto's? Bij voorbeeld dat er dingen zijn aan je lichaam die het voor jou lastig maken op de foto te gaan. Misschien heb je bepaalde wensen of een bepaald doel met een of meerdere foto's. Ik vind niks gek. Als we het van tevoren bespreken kan er veel, dus laat het me vooral weten. Stuur een berichtje via de website of whatsapp. Bellen mag ook.

what to wear?

Mijn advies? Ga voor je kast staan en zoek die kleding eruit waarin jij je mooi voelt. Houd de kleuren rustig. Mijn advies is geen felle kleuren en/of prints te dragen. Die halen de serene uitstraling van de foto weg en leiden de aandacht af van jou en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Zachte, soepele stoffen doen het goed. Eventueel (half) transparant, zoals kant is ook altijd een goed idee. Een mooie sjaal of kimono kun je half over je lichaam heen draperen en werkt fantastisch op de foto.


Denk ook eens aan accessoires, zoals een (parel)ketting, een mooie armband, oorbellen of bloemen. Schoenen hoef je alleen mee te nemen als je wil dat die een rol spelen.


Als je bij voorbeeld met een naakte rug op de foto zou willen, zorg er dan voor dat je geen strakke BH of knellende tailleband draagt waarvan je de afdruk op je rug ziet tijdens de shoot. Hetzelfde geldt voor sokafdrukken op je onderbenen.


Denk aan je handen, voeten en nagels. Die kunnen een rol spelen op de foto en daarom is het belangrijk dat ze er verzorgd uit zien. Besteed ook even aandacht aan verwijderen van lichaamshaar dat je liever niet terugziet op jouw foto's. Draag je een bril en wil je ook graag met bril op de foto, zorg er dan voor dat die goed schoon is.


Zoals gezegd heb ik in de studio een aantal mooie jurken, sjaals en kimono's die je mag gebruiken als je ze mooi vindt. De kleding varieert in de maten 36 - 42, maar de sjaals en kimono's zijn niet gebonden aan een maat.


wanneer zijn de foto's klaar en kan ik extra foto's bestellen?

Het resultaat van de fotoshoot krijg je zo snel mogelijk te zien. Meestal is dat binnen een week, maar als het druk is moet je iets langer wachten, uiterlijk 3 weken. Afhankelijk van jouw keuze spreken we af in de studio om de resultaten te bekijken of ontvang je een online gallery met al jouw foto's. In beide gevallen ontvang je alle digitale bestanden in websize (geschikt voor digitaal gebruik) en kun je afdrukken van foto's of wallart bestellen.

waar moet ik zijn?


DE VISAGIE

Je haar en make-up wordt gedaan bij Duller Kappers. De mooie zaak grenst direct aan het gebouw waarin de studio zich bevindt dus je hopt zo vanuit de visagie mijn studio binnen. Het adres van Duller is Roggestraat 150, 7311 CE Apeldoorn. Er is een parkeergarage aan de overkant van de straat. Als je de voetgangersuitgang uit loopt en je steekt de straat over dan bevindt Duller zich aan je linkerhand.


DE STUDIO

Mijn studio staat pal naast Duller en bevindt zich in het ACEC (Apeldoorns Centrum voor Eigentijdse Cultuur). Het gebouw is een voormalige fabriek en heeft een prachtige industriële uitstraling. Het adres is Roggestraat 44, 7311 CD Apeldoorn. Je kunt aanbellen bij Aminda, dan krijg je toegang tot het gebouw.

De studio bevindt zich op de 3e verdieping. Er is een lift aanwezig. Die bevindt zich achter het trappenhuis.


Beide gebouwen zijn heel goed bereikbaar met auto, fiets en Openbaar Vervoer. Check de route hier. De fietsenstalling bevindt zich aan de achterkant van het gebouw. Vanaf het station is het een kwartiertje lopen of 5 minuten met de fiets.

heb je nog andere vragen?

Kijk dan eens bij de veel gestelde vragen op deze website. Misschien vind je daar het antwoord al. Zo niet, stel dan je vraag hier. Je krijgt zo snel mogelijk antwoord. Bellen of whatsappen mag natuurlijk ook altijd (06 4903 2209)