Fotograaf Carla Manten
Fotograaf Carla Manten
Fotograaf Carla Manten
Fotograaf Carla Manten

WAT BETEKENT AMINDA

In tegenstelling tot wat mensen vaak denken is Aminda niet mijn naam. Mijn naam is Carla Manten en ik woon in het mooie Apeldoorn waar ook mijn eigen daglichtstudio staat.

 

AMINDA is de naam die ik heb gekozen voor mijn werkzaamheden als fotograaf. Aminda is Esperanto en betekent  "worthy to be loved". Het raakt me dat er zoveel vrouwen zijn die dat gevoel in de loop der jaren een beetje zijn kwijtgeraakt. En soms veel meer dan een beetje. Door allerlei omstandigheden zijn ze zichzelf vergeten. Vergeten dat je het zo waard bent om geliefd te zijn. In de eerste plaats door jezelf, daar begint het. Door de reacties van al die vrouwen die ik in mijn studio mocht ontvangen durf ik inmiddels wel te beweren dat een fotoshoot bij Aminda Fotografie een belangrijke stap kan zijn in het proces van zelfliefde, van liefdevol omarmen wie je bent.

 

MIJN MISSIE

Als fotograaf vind ik niets leuker dan jou helpen uit je rol te stappen, je gewenste imago los te laten en te omarmen wie je ten diepste bent. En daar dan de mooiste foto's van te maken. Dat is spannend, kwetsbaar zelfs, maar als je je openstelt gebeurt er altijd iets moois. Iets dat goed voelt en helemaal past bij jou.

 

Zeg jij maar hoe ik moet gaan staan hoor, ik sta nooit leuk op een foto

 

Dat is de meest gehoorde openingszin van elke klant die voor een fotoshoot komt. Natuurlijk geef ik je tips, maar het gaat er nu juist om dat je niet teveel nadenkt over hoe je overkomt. Dat je de switch maakt van poseren naar gewoon zijn. Wie jij ten diepste bent is wat je uniek maakt en dàt is wat je aan de wereld wil laten zien.

 

MIJN WERKWIJZE

Ik geloof dat als je contact maakt vanuit de ratio, dat je dan ook iemands ratio aanspreekt. Maar maak je contact met je hart, dan spreek je iemands hart aan. Vertaald naar jouw fotoshoot ga ik dus niet met jou praten over hoe je moet gaan staan en wat de stand van je hoofd moet zijn (al geef ik je natuurlijk wel tips), maar veel meer over wie jij bent, wat je drijft, waar je blij van wordt en wat je dromen zijn. De eerste stappen zetten we tijdens de intake en dat proces gaat gewoon door tijdens de shoot. Ik werk intuïtief en richt me op jouw persoonlijkheid. Alles is erop gericht dat jij helemaal jezelf kunt zijn en dat we een omgeving creëren die veilig voelt voor jou. Dat betekent voor iedereen weer iets anders, maar het resultaat is altijd een serie foto's waar jij ontspannen op staat.

 

 

 

MIJN ACHTERGROND

Fotografie had altijd al mijn hart, maar sinds 2013 fotografeer ik op professioneel niveau. Ik volgde de vakopleiding aan de Fotovakschool en specialiseerde me in portret- en reportagefotografie. Ook rondde ik de opleiding tot Adobe Specialist af.

 

Mijn opdrachtgevers zijn (veelal spirituele) ondernemers, uitgeverijen, communicatiebureaus, kunstenaars, dansers en particulieren. Ook fotografeer ik met regelmaat voor diverse bladen.

 

De foto's op deze pagina zijn gemaakt door Pure Liva Fotografie