embrace who you are


Mensen aarzelen vaak om op de foto te gaan. En ik snap dat. Het voelt best kwetsbaar en het kan je onzeker maken. Je bent toch een beetje overgeleverd aan de fotograaf en je hoopt maar dat die snapt dat je die buik, die rimpels, onderkin, littekens, flaporen en wat al niet meer liever niet terugziet op je foto's.


Vooropgesteld: ik zal altijd moeite doen om je mooi te fotograferen en zo min mogelijk te benadrukken wat je niet mooi vindt, maar er valt nog zoveel meer over te zeggen. Het gaat over je zelfbeeld en dat we blijkbaar vinden dat we ergens aan moeten voldoen. We willen mooi gevonden worden en blijkbaar hebben we besloten dat rimpels niet mooi zijn. Echte schoonheid zit van binnen is een dooddoener geworden waar we niets meer mee kunnen.


Toch is dat jammer, want we verliezen daarmee iets heel waardevols, namelijk kijken naar de mens als geheel en hoe mooi de diversiteit is, zelfs de imperfectie. Daarom neem ik voor de shoot uitgebreid de tijd jou te leren kennen en zo jouw unieke schoonheid te ontdekken. En die te laten stralen!


En als je dan de foto's te zien krijgt; probeer dan niet zo in te zoomen op die details die je niet zo mooi vindt. Ten eerste zijn het details die vooral jou zelf opvallen en kijken mensen veel meer naar het geheel, naar wat je uitstraalt. Maar ten tweede: realiseer je dat de mensen die dingen die jij liever wil verdoezelen gewoon elke dag zien. Die rimpels, puistjes, die onderkin of buikje ... wat het ook is, mensen weten allang dat je dat hebt en you know what? Het kan ze niet schelen .... echt niet!


Het kan mensen schelen wat je uitstraling is, wat er in je ogen staat te lezen (want dat is de waarheid, dat is wie je werkelijk bent), hoe je ze behandelt en welk gevoel je hen geeft. Dat is wat mensen zien en onthouden. Niet die rimpels of wat je ook maar denkt dat er mis met je is. Dus van alles waar je aan werkt; werk vooral aan je uitstraling, aan je karakter. Dat is wat mensen zien!


Misschien heb je er iets aan en durf je nu toch eindelijk die shoot te boeken.

Laten we samen het avontuur aangaan!